Over Peter Sebregts

Peter Sebregts Groenmanagement is een succesvol bedrijf dat zich richt op het adviseren van gemeenten, bedrijven en particulieren op het gebied van (groen)aanleg en (groen)beheer.

In 1996 heb ik mijn studie cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp afgerond. Daarna ben ik direct begonnen als assistent projectleider bij een groenaannemer in Midden-Brabant.

Vervolgens ben ik overgestapt naar de gemeente Tilburg, waar ik me als groenmanager met name bezig heb gehouden met de implementatie van het groenbeheersysteem en de ontwikkeling van beeldbestekken voor het onderhoud van het openbaar groen. Deze bestekken die ik voorgelegd heb aan de CROW waren gebaseerd op de landelijke RAW-normen. Dit was voor de CROW reden om mij uit te nodigen voor de landelijke werkgroep, waar uitbreiding van deze beeldnormen centraal stonden.

Na vier jaar ben ik in dienst getreden bij de gemeente Eindhoven om daar als beheerder stedelijk groen en bomen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Binnen twee jaar heb ik daar ook de implementatie van beeldbestekken gerealiseerd, ondanks het ontbreken van een groenbeheersysteem. Daarnaast heb ik bijgedragen aan ontwikkeling van beeldnormen voor reinigingswerkzaamheden en het snoeien van bomen.

Na nog een jaar gewerkt te hebben bij een groenaannemer in de regio 's-Hertogenbosch, was ik er van overtuigd voldoende kennis en ervaring te hebben opgebouwd (zowel als opdrachtgever als opdrachtnemer) om mijn eigen bedrijf op te starten.

Op 1 oktober 2004 heb ik deze stap genomen. Inmiddels heb ik werkzaamheden verricht voor onder andere de volgende gemeenten: Breda, Amersfoort, Eindhoven, Nieuwegein, Boxtel, Oisterwijk, Vught, Geertruidenberg, Laarbeek. Daarnaast ben ik werkzaam voor bedrijven als De Efteling, Avans Hogeschool en zorgcentrum Lunetzorg. Voor uitgebreide informatie over deze diverse projecten kunt u rubriek "referenties" raadplegen in het hoofdmenu.